Okos közér, okos közösség

Okos közér, okos közösség

PDFNyomtatásE-mail

A modern technika körülvesz minket. Szépen lassan beágyazza magát a hétköznapjainkba és korábban nehéznek tűnő feladatokat oldhatunk meg a (korszerű technika) segítségével. A lakhelyünk fűtésrendszere vagy a riasztórendszer is állítható már egy okostelefonról applikáció segítségével.

De miért csak a háztartásokban használnánk a modern technikát?

Ha a házunkat, lakásunkat képesek vagyunk távolról irányítani miért ne tehetnénk meg ezt a városunkkal?

Képzeljük el, hogy csak akkor fogyaszt áramot a közösség amikor valójában szükség van rá. Mi történik, ha a közvilágítás csak akkor kapcsolódik fel, ha elhalad arra valaki? Mennyi áramot fogyaszthat ha a közvilágítás a nappalok és éjszakák időtartamát pontosan követi? A frekventált helyeken jobban és fényesebben ég, míg a lakott területeken tompább fény mellett hagyja a pihenni vágyókat. Mi történik, ha kamerán keresztül lehet követni a köztereken zajlodó eseményeket, és távolról is tudunk cselekedni?

Egy ilyen rendszert kínál fel Önöknek cégünk. Egy olyan közvilágítás felújítással összekapcsolt rendszert, mely távolról megfigyelhető és irányítható. A közvilágítási hálózat "intelligenssé" tételével a közvilágítási órák idomíthatóak a napszakoknak megfelelően. Különböző kamera rendszerekkel felszerelt villanyoszlopok átláthatóságot biztosítanak a közlekedés és a személyi biztonság szempontjából.

2015. február 10. kedd, 16:05